Wie is Anneke

#

Ik ben Anneke Nijland-Bennink, getrouwd met Arjan Nijland en moeder van een volwassen dochter en zoon. Samen met Arjan run ik Bennink adviseurs waar ik onder andere sinds begin 2000 verantwoordelijk ben voor het welzijn en functioneren van onze medewerkers.

Sinds jaren ben ik al geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Waarom doen mensen wat ze doen? Wat maakt dat mensen zo verschillend kunnen reageren? De een wordt boos en de ander trekt zich terug. Waarom?

In 2014 hebben wij bij Bennink allemaal de ME4ALL talentscan gemaakt. We kregen inzicht in onszelf, in de medewerkers en onze teams. Hoe communiceert men, waar ligt hun talent, welk gedrag zien we onder druk? Als je mensen zoveel mogelijk vanuit hun talent laat werken ervaart men meer plezier in hun werk. Mensen die plezier in hun werk hebben, presteren beter en zijn vitaler. Als er een vacature ontstaat, is de talentscan een heel belangrijk onderdeel in de sollicitatieprocedure. Want je wilt iemand die vanuit zijn of haar talent de functie uitoefent en aanvullend is voor het team. Zo kun je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk talenten aanwezig zijn in een team wat er voor zorgt dat een team steeds beter gaat presteren en met veel plezier samenwerken.

Ik werd enthousiast door de ervaringen bij ons op kantoor en besloot mij hierin verder te ontwikkelen door een 2 jarige NLP opleiding te volgen met als basis de ME4ALL talentscan. Ik vond het ontzettend interessant en leerzaam. Er ging een wereld voor mij open. Na deze twee jaar wist ik het zeker. Dit is wat ik leuk vind, dit is waar ik blij van word! En wat mooi dat ik dit binnen ons bedrijf kan ontwikkelen samen met onze medewerkers. Want samenwerken doe ik heel graag en belangrijk, in harmonie. En ik help mensen graag. Dat zijn mijn talenten, weet ik nu. Ik besloot als vervolg de ME4ALL consultant opleiding te gaan volgen zodat ik ook ondernemers kan begeleiden bij de menselijke aspecten van hun bedrijfsvoering.

Ik heb deze opleiding eind juni 2018 afgerond en heb het afgelopen jaar al bij een aantal van onze relaties mij dienstbaar mogen maken. Door deze ervaringen weet ik nu hoe leuk en fijn het is om mensen te helpen. Mensen (weer) in hun kracht te zetten. Hier krijg ik energie van! Voldoende bagage om nu (01-10-2018) van start te gaan. Binnen Bennink voor onze relaties en ook daar buiten. Daarom een eigen gezicht en een eigen naam.